Kameraer i Kirke Værløse – del 2

Bestyrelsen har nu på forespørgsel fået oplyst, at Furesø Kommune har anmodet et privat firma om at indsamle nummerplader på biler, der passerer Lejrvej. Indsamlingen sammenholdes med indsamling af nummerplader på Kollekollevej, lige før tilkørslen til motorvejen. Formålet er at vurdere tiden, det tager at køre fra Kirke Værløse til motorvejen.

Bestyrelsen har påpeget, at der er tale om masseovervågning af ikke alene borgere i Kirke Værløse, men også borgere, som har ærinde i Kirke Værløse, samt alle borgere, der kører ad Kollekolle mod motorvejen.

Bestyrelsen har udbedt sig en redegørelse om de persondataretlige overvejelser, som kommunen skal have gjort sig, herunder hvorfor man anser TV-overvågningen for lovlig. Vi har også anmodet om, at man opfylder informationsforpligtelserne i persondatalovens §28 og 29.

Bestyrelsen vil fortsat forfølge denne sag, herunder få sikkerhed for, at så massiv indsamling af nummerplader og den efterfølgende behandling i så massivt omfang er lovligt. Bestyrelsen har i den forbindelse også rettet en forespørgsel til Datatilsynet.

Skriv kommentar