Aktiviteter

Faste aktiviteter

Fastelavn

Hvert år inviterer Grundejerforeningen til fastelavn på parkeringspladsen ved Den Gamle Skole, hvor der bliver slået katten af 3 tønder, så splinterne flyver om ørerne.
Børnene er altid festligt udklædte, og voksne er også velkomne til at klæde sig ud. Der bliver fundet kattekonger og kattedrønninger, og der er præmier til den bedst udklædte i de tre aldersgrupper – og måske lidt ekstra præmier.

Bagefter spiser vi fastelavnsboller og drikker the og kaffe i Den Gamle Skole.

Sankt Hans

Der er tradition for et stort Sankt Hans bål på engen bag Annexgårdsparken, og det er Grundejerforeningen, der står for bål, heks og det tilknyttede hyggelige arrangement.

Arrangementet begynder ved den Gamle Skole, hvor Grundejerforeningen sørger for varm grill, mens grundejerne selv medbringer mad. Efter nogle hyggelige timer, går vi i samlet flok mod engen, hvor bålet typisk tændes kl. 21.30.

Juletræstænding

Hvert år har Kirke Værløse et juletræ med lys på, placeret centralt i landsbyen på det gamle tingsted, hvor den store kagerulle også har hjemme.

Initiativet kom oprindeligt fra gode borgere i landsbyen, men siden ca. 2016 har Grundejerforeningen taget over for at sikre, at traditionen med juletræ med lys i landsbyens midte, fortsættes.

Juletræet tændes kl. 16.00 første søndag i advent, og Grundejerforeningen sørger for glögg, varme æbleskiver og juice. Det er endnu en dejlig, årlig tilbagevendende mulighed for at samles om en gammel og hyggelig tradition.

Juletræet er hidtil sponsoreret af Frede Lundsteen, og blevet stillet op med hjælp fra H.C. Container. Netto-hunden eller en sød Netto-nisse har også været flinke til at komme forbi med slikposer til børnene.